3 Kasım 2012 Cumartesi

Pilates ile Yapabilecekleriniz ve Vücudunuza Faydaları

PİLATESİN FAYDALARI NELERDİR?


İlk olarak vücudun içten dışa doğru çalışmasını sağlar. Omurlara güçlülük ve kuvvet kazandırır. Dayanıklı ve esnek vücuda sahip olmayı sağlar. Tansiyonu dengede tutar, dinç kalmayı sağlar, kişinin mutluluk duygusu ve enerji fazlalığıyla beraber ince ve fit bir görüntüye kavuşmasını sağlar. Pilates ile çabuk kilo verilmez. Ancak uygulayan kişi sıkı ve ince bir vücuda sahip olur. İlerleyen zamanlarda düzenli egzersizler sayesinde kilo kaybedilmeye başlanır. Pilates tek başına ya da eğitmenler eşliğinde grup olarak yapılabilir. Malzeme olarak pilates topu kullanılarak yapılan bir egzersiz çeşididir.





PİLATES NASIL UYGULANIR?
Pilates genelde ülkemizde kendi prensipleri doğrultusunda uygulanır. Pilates topu ile yapılan pilates egzersizi tüm yer egzersizleri ve fitness programlarını kapsar. Uygulamada ki tek fark diğer egzersiz programlarında olduğu gibi yorularak, saatlerce ter atarak vücut kaslarını hırpalamak yerine ağır bir şekilde bilinçli vücudu dinleyerek ve tanıyarak uygulanmasıdır. Pilates topu kullanılarak yapılan egzersizleri haftalık programlarda en az 3 en fazla 5 kez yapılması ile sırt yapısının güçlenmesine, kasların uzamasına ve dik bir duruşa sahip olunur.
Platesin temeli vücudumuzda ki karın bölgesidir. Vücuttaki iskelet yapısı değiştirilemez. Fakat kas yapısı ve adele yapısı egzersizler ile değiştirilebilir. Pilates topunun oldukça faydası vardır. Vücuttaki bu tür değişimler ile boy daha uzun görünür. Pilateste en önemli unsurlardan biri de konsantrasyondur. Zihnin beden ile birlikte hareket etmesini sağlamak ve nefes alıp vermeye dikkat etmek aynı zamanda yapılan hareketlere odaklanmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder