8 Ekim 2012 Pazartesi

Reflex Sistem (Yaylı Esnek Zemin) Nedir?

Reflex sistem koşu bantlarında daha rahat egzersiz ve alıştırma yapabilmeniz için geliştirilen özel bir sistemdir.

Bu sistem sayesinde koşu bantlarında başınıza gelebilecek riskler minimum seviyeye indirilmiş olup, koşu bandından maxsimum fayda sağlanması amaçlanmıştır.

Reflex sistem, egzersiz yapan farklı ağırlıktaki kişilere, elastik yay ve köprü mekanizması vasıtasıyla bir yaylı hareket hissi veren 2 adet elastik yaylı darbe emiciden oluşur. Söz konusu mekanizma, kullanıcının aşağıya uyguladığı ağırlık kuvvetini dengeleyecek şekilde bandın esnekliğini geliştirir ve dolayısıyla ayağınızı kaldırdığınızda hafifçe yukarı doğru esner. Bu sayede vücudun ağırlığı eklem ve diz kapaklarınızda fazla ağırlık yapmamaktadır.

Bu sistemi yapmamızdaki amaç spor yaparken kendinizi daha da rahat ve güvende hissetmenizi sağlamaktır. Bir diğer hedefimiz ise; spor yaparken oluşan eklem baskılarını minimuma indirmektir. Eğer koşu bandınız esnek ve yumuşak zemine sahip ise, eklemlere baskı yapmaz. Bu sistem sayesinde koşu bandınızın zemini esnek hale gelir ve böylece egzersiz yapan kişilerin eklem yerlerine çift darbe almalarını engeller. Reflex System sistemini geliştirirken yay sistemi dikkatli bir şekilde teste tabi tutuldu ve yayın esnekliği hassas olarak dizayn edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder