12 Kasım 2012 Pazartesi

MEKİK HAREKETİ NEDİR? DOĞRU VE SAĞLIKLI MEKİK NASIL ÇEKİLİR?



MEKİK HAREKETİ NEDİR? DOĞRU VE SAĞLIKLI MEKİK NASIL ÇEKİLİR?

Evde yaparken çok dikkat edilmesi gereken bir spordur. Yanlış yapıldığı durumlarda sakatlık oranı oldukça çoktur. Karın ve mide düzgünleştirmek için çok yapılan bir harekettir. Yukarı kalkarken nefes almamız inerken vermemiz gerekir. Karın ve bel kaslarını geliştirmek için kullanılan hareketler arasında yer alır. Mekik hareketinin etkisini arttırmak için haftada en az 3 gün yapılması gerekmektedir. Karın kasları çalışırken aynı zamanda bel ve bacak kaslarını da çalıştırır. Günümüzde kullanılan birçok mekik aleti vardır. Bir sehpa yardımıyla yapılan mekik hareketi karın kaslarını çalıştırırken bel desteği aletiyle yapılan egzersiz hareketi alt karın kaslarını çalıştırır.

Voit Rocket Mekik Aleti


Mekik aletlerini kullanırken özellikle doğru nefes alıp vermek çok önemlidir. Kişi zorlanırken enseden fazla güç almamalıdır ileride boyun fıtığına neden olabilir. Orta, üst ve alt karın kaslarını çalıştırırken bele de oldukça faydası olan bir egzersiz türüdür. Mekik hareketini yaparken boyundan güç alıp kalkmak oldukça yanlış bir harekettir. Karın kasıyla kalkıldığı sürece kasın boyu uzar. Düzenli yapılan egzersizler ile karın düzleşmiş olur ve korse giymeye gerek duyulmaz. Formda kalmak için sadece mekik çekmek yeterli değildir. Sağlıklı beslenmek ve cardiyo egzersizleri ile desteklenmelidir. Mekik hareketi yapılırken yeni başlayanlar için özellikle ısınma hareketleri sonrası mekik çekmek tercih edilmelidir. Boyuna ve bele çok baskı yapmadan sağlıklı ve formda bir vücuda mekik hareketleri ve aletleri ile çok kolay bir şekilde kavuşulur.

Satın alacağınız mekik aletleri sayesinde daha sağlıklı ve daha rahat bir mekik egzersizi yapabilirsiniz.Mekik aletleri içeirisnde size önerebileceğimiz en güzel cihazlardan bir tanesi voit rocket mekik aletidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder