6 Kasım 2012 Salı

Masaj Aletlerinin Vücuda Faydaları ve Masaj ile Zayıflama Olanağı



MASAJ ALETLERİ VE FAYDALARI – MASAJ İLE ZAYIFLAMA İMKÂNI

Günümüzde oldukça çok kullanılmakta olan ayak masaj aletleri, masaj kemeri, masaj minderleri gibi aletler hem sağlıklı kilo vermek için hem de kas yapısının ve vücut yapısının genişleyerek rahatlaması açısından oldukça önem taşımaktadır. 

Masaj için kullanılan aletleri ile masaj kasları ovarak ya da yoğurarak kaslarda hafif şoklar oluşturan rahatlatıcı bir tedavi yöntemidir. Masaj aletleri genelde kan dolaşımını hızlandırmak ve kasları yumuşatarak esnek bir hal almasını sağlar.



Günümüzde masaj yapmak için oldukça çok masaj aleti bulunmaktadır. Masaj şekli amaca yönelik değişebilir. En ideal masaj şekli vücutta ağrı ve uyuşukluk oluşturmadan yapılan vuruş hareketli masajlardır. Vuruş hareketli masajlar doğrudan vücut merkezine uygulanır. Bu nedenle vücutta kan akımı sağlanır. Bu tür masajlar ile kaslar gevşer ve rahatlar. Ayrıca bölgede var olan şişlikler de azalır. Mideye uygulanan masajlar bağırsağın daha iyi çalışmasını sağlar. 

Masaj aletleri ile yapılan bir diğer yöntem ise, vurma tekniğidir. Vurma tekniği masaj aletleri ile masaj yapılan bölgeye vurarak yapılan hareketlerdir. Masaj aletleri bilinçli bir şekilde kullanılmalıdır. Aksi takdirde doku zedelenmelerine sebep olabilir.



Masaj aletleri zayıflatır mı?
Masaj aletleri ile zayıflamak mümkündür. Çünkü kan dolaşımını hızlandırır ve kaslara giden oksijen miktarını artırır. Bu sayede az da olsa zayıflama sağlanabilir. Masaj aletleri ile oluşan zayıflık bölgesel olarak gelişir. Ancak masaj aletleri egzersiz hareketleri ile devam ederse daha fazla kilo kaybına neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder